donderdag 22 maart 2018

Wereldwaterdag in De Blankaart


Vandaag was Wereldwaterdag. Daarom trokken we met het vierde leerjaar naar het natuurreservaat 'De Blankaart'. Daar maakten we kennis met 4 'waterspecialisten'.

De waterspotter toonde ons, op speelse manier, rond de kasteelvijver van het domein wat er allemaal in en rond het water leeft. We konden echter ook vaststellen dat er in het water heel wat zaken zitten die er niet in thuishoren.

Samen met de waterdirigent maakten we een regenorkest. Het werd een megasucces. In het verhaal van Tango en Drupje maakte de dirigent ons ook nog het verschil tussen hemelwater en leidingwater duidelijk.

De waterreiziger 'vloog' met ons naar verschillende plaatsen op de wereld waar er veel problemen zijn met water. Soms is er water te veel (overstromingen), maar vaak is er ook water tekort (waterschaarste). Zelf moesten we ook zoveel mogelijk water verzamelen.

De waterprofessor nam ons mee naar zijn waterlabo. Daar konden we naar hartelust experimenteren met water. Er kwam dus nu en dan een dweil aan te pas.